forraltbor recept
- 1 üveg édes vörösbor
- 1 ek méz
- 6 szem szegfűszeg
- 1 kk gyömbér
- 1 rúd fahéj
- 4 szelet citromkarika (naranccsal is okés)
- 3 szem szegfűbors (egész)
- 2 szem kardamom - zöld (egész)
- 1 tk vanília aroma
- 1 dl rum
- 1 lábasban meglangyosítjuk a bort, a citromkarikák (vagy narancs) és a rum kivételével az összes többi fűszert hozzáadjuk, majd fedő alatt állni hagyjuk min. 4 órát. ez azért fontos, mert a langyos borban jobban kioldódnak az ízek, lefedve pedig nem vész el az aroma
- ha kipihente magát, újra felteszem a tűzre, addig melegítem, míg el nem kezd forrni
- ekkor gyorsan elzárom a gázt, hozzáadom a citrom(vagy narancs)karikákat és a rumot, majd lefedve újabb 5-10 percet pihentetem fogyasztás előtt
Szólj hozzá!