forraltbor recept

  • 1 üveg édes vörösbor
  • 1 ek méz
  • 6 szem szegfűszeg
  • 1 kk gyömbér
  • 1 rúd fahéj
  • 4 szelet citromkarika (naranccsal is okés)
  • 3 szem szegfűbors (egész)
  • 2 szem kardamom - zöld (egész)
  • 1 tk vanília aroma
  • 1 dl rum
  1. 1 lábasban meglangyosítjuk a bort, a citromkarikák (vagy narancs) és a rum kivételével az összes többi fűszert hozzáadjuk, majd fedő alatt állni hagyjuk min. 4 órát. ez azért fontos, mert a langyos borban jobban kioldódnak az ízek, lefedve pedig nem vész el az aroma
  2. ha kipihente magát, újra felteszem a tűzre, addig melegítem, míg el nem kezd forrni
  3. ekkor gyorsan elzárom a gázt, hozzáadom a citrom(vagy narancs)karikákat és a rumot, majd lefedve újabb 5-10 percet pihentetem fogyasztás előtt

fff.jpg