3 hagymás gyors gombatál

1 tk olivaolaj
4-5 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
6-8 fej csiperkegomba
1 marék snidling
1 tk bazsalikom
1 tk oregánó
1tk őrölt kömény
1 csipet só
1 kk őrölt bors
1-2 szár újhagyma

Az olivaolajat enyhén nedves falú wokba öntöm, felforrósítom. Fokhagymanyomóval apróra zúzott fokhagymát adok hozzá, majd az apróra vágott vöröshagymát is ráöntve kis lángon! lassan üvegesre pirítom.

A csiperkegombát szeletekre aprítom, majd a pirított hagymára öntöm és fedő alatt, kis lángon 5-10 percig főzöm. Ez alatt az idő alatt fűszerezem és adom hozzá az kis karikákra vágott újhagymát és snidlinget is. Ha szükséges, mert nagyon úgy néz ki, hogy leégne, egy kis pohár víz hozzáadható, de valamennyi a gombából is kifő. Nem kell, hogy teljesen ellepje.

Akkor kiváló, ha a gombaszeletek roppanósak maradnak, de kellően kiadják az ízüket, könnyen fogyaszthatóak. _______________________________________________

Italtársítás:
Könnyű, enyhén fűszeres, szolid, félszáraz fehérbor fogyasztása javallott mellé.
A sörkedvelők válasszanak világos, 6 °C-ra hűtött, semleges ízvilágú, lágyabb szénsavval bíró, kevésbé kesernyés, kiegyensúlyozott (átlagos) malátázottságú, alsóerjesztésû söröket.