Cukkinitészta tofuval
- 1 közepes cukkini
- 1 csomag tofu
- 1 fej vöröshagyma
- 1-2 szár zöldhagyma
- olívaolaj
- vegeta fűszerkeverék
- őrölt chili
- őrölt kömény
- oregánó
- kakukkfű
A cukkiniből spagettitésztás formát tudunk elérni az alábbi eszközökkel:
Az első kényelmesebb, nekem olyanom nincs, csak a 2. képen látható csíkozó, azzal dolgozom.
A cukkinit szűrőbe csíkozom le és bevegetázom, hogy a sótól kiizzadja a levét (amit félreteszek, hogy később ráönthessem, ha netán le akarna égni!)
Előkészítem a további hozzávalókat.
A tofut felkockázom és fűszeres olivaolajjal állni hagyom, amíg a többi alapanyaggal dolgozom. (A tofu bepácolását akár napokkal korábban is el lehet végezni. Hűtőben, lefedve tartva tökéletesen beveszi a fűszereket.)
A vöröshagymát apróra vágom és olívaolajon megpirítom.
Majd a lecsepegtetett, kinyomkodott cukkinitésztát hozzáadom.
Fontos, hogy nagy fokozaton, hirtelen tűzön, sűrű keveréssel pirítsam a cukkinit. Majd jöhet a többi:
10-15 percig főzöm, majd tálalom.
いただきます